fbpx

  Terms of Service Sewing Planet
  logo9

  Splošni pogoji poslovanja

  1. Splošno

  Trgovina www.sewingplanet.eu je spletna trgovina, ki prodaja metrsko blago in šiviljske potrebščine. Splošni pogoji spletne trgovine sewingplanet.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18 - ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo - ZVOP-1), Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino svetmetraze (v nadaljevanju tudi »trgovina sewingplanet.eu«) upravlja podjetje Uroš Sajovic s.p., matična številka: 8734992000, davčna številka: SI72204486.
  Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine sewingplanet.eu, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino sewingplanet.eu in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

  1. Dostopnost informacij

  Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

  - podatki o identiteti prodajalca (ime in sedež podjetja ter matična in davčna številka)
  - kontakti podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (e-naslov, telefon)
  - lastnosti artiklov (barva, širina, cena, merska enota, sestava, vzdrževanje)
  - način in rok dostave artiklov
  - informacije o načinu plačila
  - informacije o odstopu od pogodbe in pogojih za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen), pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

  Trgovina sewingplanet.eu se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani www.sewingplanet.eu, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala. Pri teži in širini materiala je možno odstopanje do +/- 5 % od podane vrednosti. Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja barv.

  1. Vrste uporabnikov

  Za nakup na spletni strani sewingplanet.eu registracija ni potrebna. Registrirani uporabniki lahko shranjujejo artikle v mapo Priljubljeno in Košarica.  Pred potrditvijo nakupa je za registrirane uporabnike potrebna prijava, za neregistrirane pa je potrebno vnesti podatke za izvedbo naročila. 

  1. Cene

  Cene izdelkov so v evrih (EUR) in ne vsebujejo DDV (obrnjena davčno obveznost, DDV se ne obračuna skladno s prvim odstavkom 25. člena ZDDV-1),  ter veljajo samo za slovenski trg. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

  Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila (6.). 

  Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme e-sporočilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot kupca.

  Pridružujemo si pravico do napake pri objavi cene. V primeru napačne objave cene, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo sewingplanet.eu kupcu omogočil odstop od nakupa.

  1. Naročilo

  Trgovina sewingplanet.eu se ne obvezuje, da so vsi artikli, prikazani na spletni strani na zalogi. V spletni trgovini sewingplanet.eu se artikli prodajajo na meter (metrsko blago) ali kos (igle in šiviljske potrebščine, zadrge, trakovi).

  Najmanjša količina nakupa za metrsko blago na spletu je 0,5m, razen če se prodajalec in kupec dogovorita drugače. 

  Kupoprodajna pogodba med trgovino sewingplanet.eu in kupcem je sklenjena v trenutku, ko trgovina sewingplanet.eu kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev naročila).

  Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino sewingplanet.eu kot za kupca. Naročila se kupcu shranijo v njegov profil v zavihek Pregled računov.

  Naročilo blaga je možno tudi preko e-pošte info@sewingplanet.eu ali preko facebook strani sewingplanet. Če naročenega blaga, prodajalec ne more odpremiti v obljubljenem roku, o tem obvesti kupca po e-pošti. Kupec lahko odstopi od pogodbe ali pa si izbere drug izdelek.

   

  1. Načini plačila

  Trgovina sewingplanet.eu omogoča naslednje načine plačila za nakupe znotraj Slovenije

    - z nakazilom na transakcijski račun NLB d.d.: SI56 0201 0025 4677 831 po ponudbi/predračunu 

  Za nakupe v drugih državah članicah EU velja plačilo po predračunu ali po poslani povezavi do PayPal ponudbe za plačilo.

  1. Nakupna pogodba - račun

  Nakupna pogodba - račun je sklenjena v slovenskem jeziku. Ob prevzemu blaga prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke. Kopija računa bo skladno z veljavno zakonodajo, še 10 let po zapadlosti shranjena pri podjetju Uroš Sajovic s.p., Rakitnik 9, 6258 Prestranek in jo lahko prejmete na pisno zahtevo preko e-naslova info@sewingplanet.eu.

  Kupec prejme račun za naročene artikle skupaj z naročenimi artikli v paketu.

  Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

  Pregled naročil je možen v uporabniškem profilu kupca na spletni strani www.sewingplanet.eu. 

  1. Nakup za pravne osebe

  Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v  koraku registracije vnesete ID za DDV ter naziv podjetja. Ob vnosu ID za DDV in naziva podjetja, pomeni, da sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.

  Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru reklamacijskih pogojev iz točke 11.

  Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

  Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja trgovine www.sewingplanet.eu z razliko od predhodno omenjene možnosti odstopa od pogodbe.

  Trgovina sewingplanet.eu pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

  z nakazilom na transakcijski račun NLB d.d.: SI56 0201 0025 4677 831 po ponudbi/predračunu 

  1. Pravica do odstopa pogodbe - preklic naročila

  V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

  Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe.

  Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Pri prodajnih podgodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje nudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. 

  V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oz. najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen  če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje. 

   V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@sewingplanet.eu

  Obvestilo o vračilu izdelka skupaj z izdelkom pošljite na naslov: Uroš Sajovic s.p., Rakitnik 9, 6258 Prestranek. Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 14-dneh na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete. Za natančnejše informacije o postopku vračila nas lahko kontaktirate po e-pošti.

  Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

  Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

  Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor).

   Ne sprejemamo paketov z odkupnino.

  1. Reklamacija

  Svetujemo, da blago takoj ob prejemu pregledate.

  Reklamacije upoštevamo za nerazrezano blago s predloženim računom. Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne artikle, napačne barve, količine ali pa artikel kakor koli odstopa od kupčevega naročila. Če obstoj napake na blagu oz. nepravilnost pri opravljeni storitvini sporna, mora podjetje čim prej, venadr najpozneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi.

   Kupelahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu  prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v poslovalnico, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

  Če se artikel po pranju prekomerno skrči, pušča barvo, se obarva ali kako drugače deformira, ga sprejmemo in napišemo reklamacijski zapisnik in ga pošljemo na analizo.

   

  Če strokovne osebe ugotovijo napako zaradi nepravilnega vzdrževanja (npr. pranje pri previsoki temperaturi), plača stroške analize kupec sam po veljavnem ceniku, če pa je napaka v blagu upravičena, plača stroške analize prodajalec.

  Prodajalec odgovarja za skrite napake artikla, ne odgovarja pa za nastalo škodo, zaradi nepravilnega vzdrževanja. Prodajalec tudi ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

  Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno ali po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

  Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačan znesek. 

  V primeru neupravičene reklamacije kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti artikli in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev. Artikle lahko kupec prevzame v trgovini Sewing Planet, Litostrojska cesta 58c, 1000 Ljubljana v roku 3 mesecev.

  V primeru, da je prišlo do poškodbe paketa med samo dostavo, je potrebno izvršiti reklamacijo pri Pošti Slovenije in nas o reklamaciji obvestiti na info@sewingplanet.eu.

   

  1. Dostava in poštnina

  Čas dostave od prejetega naročila je 1 - 3 delovnih dni po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu. V času določenih akcij se lahko rok dostave podaljša.

  Strošek pošiljanje je 3,5 EUR.

  Dostavlja DPD Slovenija ali druge dostavne službe.

  Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini sewingplanet.eu. 

  1. Preklic naročila

  Uporabnik spletne trgovine sewingplanet.eu, lahko prekliče naročilo blaga še isti dan oddaje naročila do 14. ure oz. naslednji dan do 14. ure, če je bilo naročilo oddano po 16. uri.

  Preklic naročila je možen izključno preko e-pošte info@sewingplanet.eu, kjer morajo biti navedeni podatki: številka naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca.

   

  1. Varnost

  Trgovina sewingplanet.eu uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. 

  1. Varovanje osebnih podatkov

  Uroš Sajovic s.p.. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po ZVOP-1 in Splošni uredbi o varstvu podatkov ter se zavezuje, da bo pri poslovanju s strankami ravnala skladno s Politiko zasebnosti objavljeno na naslovu www.sewingplanet.eu/politika-zasebnosti/.

   

  1. Mnenja, priporočila, pohvale, pritožbe

  Mnenja, priporočila, pohvale in pritožbe, ki jih kupci napišejo, so pomemben del funkcionalnosti spletne trgovine in poslovalnic Sewing Planet.

  Podjetje Uroš Sajovic s.p.., vabi, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine. Mnenje, ocena, priporočilo, pohvala ali pritožba bo posebej obravnavana s strani uprave ter ustrezno rešena v čim krajšem času.

  Uroš Sajovic s.p.., ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu blagovne znamke Sewing Planet, vključno z objavo v oglasih ali drugih trženjskih komunikacijah.

   

  1. Spori

  Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.sewingplanet.eu med kupcem in Uroš Sajovic s.p.., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno.

  V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Ljubljani.

   

  Izvensodno reševanje potrošniških sporov
  Skladno z zakonskimi normativi podjetje Uroš Sajovic s.p.. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

   

  1. Podatki o podjetju

  Naziv: Uroš Sajovic s.p..

  Naslov: Rakitnik 1a, 6258 Prestranek

  Spletna stran: www.sewingplanet.eu

  E-pošta: info@sewingplanet.eu

  Telefon: 031 405 659

  Identifikacijska številka za DDV: SI72204486
  Zavezanec za DDV: DA
  Matična številka: 8734992000
  Srg: 2004/07989, Okrajno sodišče v Ljubljani

  Transakcijski račun NLB d.d.: IBAN SI56 0224 1148 0961 561   (T)   NLB d.d

   

   
   

  o
  kontakt

  Želite prejemati e-novičke?

  Želite biti prvi obveščeni o novih vzorčkih in prednaročilih?

  Za pošiljanje tega obrazca omogočite javascript

  Uroš Sajovic s.p., Rakitnik 9, 6258 Prestranek
  © SewingPlanet.eu. Vse pravice pridržane.